Referenties

Crematorium IGS Westlede


Met een architectuur die zowel metaforisch als fysiek de overgang van de drukke buitenwereld naar interne rust en sereniteit benadrukt, wordt de functie van het nieuwe Crematorium op subtiele wijze in beeld gebracht. Zuivere geometrie en evenwichtige proporties in een heldere omgeving en een rustgevend landschap zijn de kernwoorden van dit unieke gebouw, waar leven en dood nauw met elkaar verweven zijn. BIS|Econocom werd uitgekozen om deze ontmoetingsruimtes audiovisueel aan te kleden.

Visual experience

In alle afscheidsruimtes zijn professionele displays voorzien. Hierdoor worden alle ceremonies helder en duidelijk ondersteund. In de grote aula maken we gebruik van een Samsung videowall. Om een gangbare beeldverhouding te respecteren (16:9) hebben we 9 UH55F 55” monitoren gemonteerd. Waarom precies dit type? Het betreft een display met ultra dunne bezel (1,7mm), hoge lichtopbrengst (700cd/m²) en antireflectielaag. Deze high-end specs garanderen een perfect resultaat en hoge duurzaamheid. Alle displays komen tevens uit dezelfde productiebatch waardoor kleur kalibratie slechts een formaliteit is. De compactere aula’s beschikken over 65”, 84” en 98” beelddragers.

Audio distributie in het volledige gebouw

Elke ruimte (groot of klein) is even belangrijk. Vandaar dat de meeste zalen werden voorzien van line array speakers. De akoestiek in een mooi architecturaal bouwwerk vormt soms een uitdaging. In zo’n situatie moeten we beroep doen op hoogwaardige DSP’s. In dit geval van Biamp & Shure. Een goede weergave van spraak en/of muziek is een basisvoorwaarde voor presentaties en informatieoverdracht; ongeacht het doel van de bijeenkomst en het type ruimte. Rondzingende microfoons, weerkaatsingen tegen muren en irritante echo’s zijn helaas meer regel dan uitzondering. Dit is allemaal eenvoudig te voorkomen door vooraf een uitgebreide virtuele analyse te laten maken van het akoestische gedrag van de ruimte. Daarna regelen we vlot alle DSP’s in.

Begeleidende digital signage

De digitale communicatie via diverse displays wordt aangestuurd via PADS4. Dit intuïtieve software pakket stelt de klant in staat om makkelijk en snel diverse boodschappen of aankondigingen te posten. Zodra er bezoekers arriveren voor een plechtigheid moet duidelijk zichtbaar zijn waar en wanneer de ceremonie start. Belangrijk in deze communicatie zijn rustgevende beelden die de totale beleving van afscheid nemen ondersteunen. Deze images worden via een dropfolder systeem opgepikt door PADS. Beelden die de familie aanlevert worden via dezelfde weg in een mapje geplaatst. Verder zijn er geen extra handelingen nodig.

Dankwoord

Via deze weg wensen we onze klant te bedanken voor de zeer professionele aanpak, we wensen ze tevens te feliciteren met het uitzonderlijke bouwwerk dat werd opgeleverd. Photography by Simone Bossi & Sebastian van Damme.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte