Referenties

Capaciteitscentrum bij LUMC


Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door wetenschappelijk onderzoek. Door bedrijven en organisaties in en buiten de regio te betrekken, maakt het LUMC innovaties en nieuwe toepassingen daadwerkelijk mogelijk. Op deze manier wil het LUMC een voorstrekkersrol spelen in het ontwikkelen van oplossingen van gezondheidsvraagstukken.

Resultaten uit het verleden…

Door de uitbraak van het coronavirus begin 2020 en de gigantische druk die dat gaf op de capaciteit van het LUMC, ontstond bij deze toonaangevende zorgorganisatie de behoefte aan een high-end control room om de totale capaciteit binnen het ziekenhuis optimaal te kunnen monitoren en zo maximaal te benutten. BIS|Econocom heeft de kennis en ervaring om in deze behoefte mee te kunnen denken en ook uit te kunnen voeren.

Helder inzicht in capaciteit en planning

De coronapandemie stelde ook het LUMC voor ongekende uitdagingen. Binnen no-time stroomden de verpleegafdelingen en IC’s vol met COVID-19 patiënten. Noodruimtes werden ingericht, de beddencapaciteit uitgebreid en extra (bewakings)apparatuur aangeschaft. Het zorgpersoneel werkte dag en nacht om de benodigde zorgen te kunnen leveren. Al tijdens de eerste golf – en zeker bij de evaluatie daarvan - werd de behoefte duidelijk aan real time inzicht in en overzicht van de capaciteit en planning van bedden, personeel en andere resources. Alle informatiestromen moesten in een moderne control room overzichtelijk worden weergegeven, waarbij flexibel en intuïtief gebruik van de audiovisuele oplossing speerpunten waren.

Realtime weergave van meerdere datastromen

Het splinternieuwe “capaciteitscentrum” is ingericht met een indrukwekkende videowall van 484 cm bij 136 cm (breedte x hoogte). De videowall is verbonden met het centrale netwerk, waardoor de actuele planning en informatie over benutte en beschikbare capaciteit real time worden weergegeven. In de ruimte is ook een grootformaat interactief display geplaatst, waar data kan worden geopend, bewerkt en vervolgens op de videowall in het groot kan worden weergegeven. Daarnaast kan informatie vanaf iedere laptop draadloos gedeeld worden met de videowall en voor iedereen zichtbaar worden weergegeven.

Eenvoudig in te delen, meer overzicht

De beelden van al deze bronnen kunnen tegelijkertijd op de enorme videowall getoond worden. De geavanceerde mogelijkheid om via een 10” touch paneel de verschillende datastromen eenvoudig naar wens in te delen en te verplaatsen, zorgt voor een gestructureerd en overzichtelijk geheel. Door de informatie van al deze bronnen samen te brengen in één overzicht kunnen in het moderne capaciteitscentrum goed geïnformeerde beslissingen worden genomen, en wordt de beschikbare capaciteit maximaal aangewend voor de zorg aan onze (uiterst) kwetsbare naasten.

Krachtige all-in-one videoconference-oplossing

Natuurlijk opereert een ziekenhuis als het LUMC niet alleen. Zeker niet tijdens crises, zoals de recente coronacrisis. Om snel, eenvoudig en in hoge kwaliteit te kunnen overleggen met collega-ziekenhuizen, andere artsen/specialisten, leveranciers en externe relaties is het interactieve display in het capaciteitscentrum aanvullend voorzien van een Poly Studio. De Studio is een all-in-one videobar, die uitmuntende beeld- en audiokwaliteit levert en compatibel is met verschillende collaboration platformen, zoals Microsoft Teams, Skype voor Business, Zoom, GoToMeeting en Cisco Webex. De perfecte oplossing om de wereld buiten naar binnen te halen.

Maximale integratie, prachtige uitstraling

Om de puntjes op de i te zetten is de videowall geïntegreerd in een maatwerk achterwand, die is voorzien van het LUMC logo. In de wand is alle bekabeling onzichtbaar weggewerkt waardoor het geheel een strakke uitstraling krijgt.

BIS|Econocom is trots om een bijdrage te hebben kunnen leveren aan deze belangrijke oplossingen in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Wil jij ook profiteren van onze mogelijkheden? Bel 0180 - 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte