Referenties

Modernisering raadzaal Gemeente Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een prachtig eiland in de provincie Zeeland. Heerlijke stranden, prachtige natuur, maar ook innovaties, zoals de Deltawerken maken dit een bijzonder eiland. Ook in het gemeentehuis staat innovatie in Schouwen-Duiveland centraal. Bijvoorbeeld door te investeren in groene daken en maar liefst 178 zonnepanelen. Tijd om ook de binnenkant te moderniseren!Moderne functionaliteiten tijdens raadsvergaderingen

De raadzaal van de Gemeente Schouwen-Duiveland was toe aan een upgrade van zowel hardware als software, zodat er gebruik gemaakt kan worden van meer functionaliteiten bij raadsvergaderingen. Het uitgangspunt van dit project was het implementeren van vergadersoftware in combinatie met een discussiesysteem, met de mogelijkheid om metadata te genereren. Deelnemende raadsleden melden zich aan door middel NFC/RFID passen.


Geautomatiseerd beheer van raadzaal en vergaderingen

De nieuwe vergadersoftware biedt nu de mogelijkheid aan diverse functionarissen om de vergaderingen te kunnen beheren. Denk aan het beheer van separate spreektijd, digitale stemmingen, en het besturen van alle vijf de camera’s en geluidsbronnen in de raadzaal. Door een nauwe samenwerking tussen de leverancier van het Raadsinformatiesysteem en de MVI vergadersoftware heeft BIS|Econocom een volledig geautomatiseerde koppeling gerealiseerd.

Optimale audio- en beeldweergave

Het cameraregiesysteem is door ons geïnstalleerd en geprogrammeerd, compleet met een aantal presets, waardoor diverse gebruiksmogelijkheden van de zaal met een druk op de knop zijn in te stellen. De audio DSP, digitale sound processor, is geconfigureerd door een van onze gecertificeerde specialisten, waardoor de audio in de raadzaal optimaal is afgestemd op de ruimte.

Meekijkzaal met topkwaliteit apparatuur

Natuurlijk hoort bij een moderniseringsslag ook het aanpassen van analoge signaaldistributie naar digitale kwaliteit. Extra fijn dat hierdoor bezoekers in een tweede zaal kunnen plaatsnemen wanneer er onvoldoende ruimte beschikbaar is in de Raadzaal.

Zorgeloos vergaderen dankzij uitgebreide services

Zeker voor een gemeente is het belangrijk om zeker te zijn van een stabiele, betrouwbare en gezonde digitale werkomgeving. Met services als preventief en correctief onderhoud, IT security, IT patch management en AV & IT monitoring zorgen wij daarvoor.

Kies ook voor een zorgeloze audiovisuele toekomst. Bel voor gratis en vrijblijvend advies 0180 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte