Nieuws

BIS lanceert gespecialiseerde Smart Buildings divisie

30-06-2016 10:04

Vanaf begin juli hebben wij een nieuwe divisie: BIS Smart Buildings. De kracht en toegevoegde waarde van deze divisie is dat omgeving, technologie en gedrag binnen een gebouw optimaal op elkaar worden afgestemd (bricks, bytes & behaviour) én dat ze onderling informatie uitwisselen. Daarmee ontstaat een intelligent gebouw dat zich aanpast aan de voorkeuren van de gebruiker en dat de gebruiker maximaal ondersteunt bij zijn of haar werkzaamheden.

Sensoren, Internet-of-Things en BIG data

Wat een paar jaar geleden alleen mogelijk was in visionaire vergezichten is nu werkelijkheid. Dankzij the Internet-of-Things (IoT) worden (alle) apparaten in een gebouw met elkaar verbonden. Ultrakleine sensoren in ieder product/apparaat verzamelen volautomatisch informatie over het product, de gebruiker, het gebruik en de omgeving. Deze informatie wordt opgeslagen in databases (BIG data) en geanalyseerd. De analyse zorgt voor allerlei inzichten op basis waarvan voorspellingen kunnen worden gedaan over de (benodigde) inzet van apparatuur, verwachte storingen, benodigde inkopen, het gedrag van mensen etc. Daarnaast zullen producten onderling informatie uitwisselen en elkaar op basis daarvan – zonder menselijke tussenkomst - aansturen.

Strategische ontwikkeling

Volgens Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep, past de nieuw Smart Buildings divisie perfect in de strategische ontwikkeling van BIS. “BIS wil innoveren, toonaangevend zijn en voornamelijk waarde toevoegen voor onze klanten. Onze visie is dat technologische intelligentie binnen 3 tot 5 jaar is doorgedrongen tot ieder gebouw en iedere werkplek. Om dat te bereiken blijven we investeren in nieuwe technologie, kennis en vaardigheden. De lancering van onze Smart Buildings divisie is hier een bewijs van en is een mijlpaal in de BIS geschiedenis. Niet alleen voor onszelf, maar met name ook voor onze opdrachtgevers”.

Geen losse stukjes deeltechnologie

Met zijn Smart Buildings divisie voorziet BIS volledige gebouwen van infrastructuur en apparatuur, die onderling informatie uitwisselen en zich aan de behoefte van de gebruikers aanpassen. De kracht van BIS is dat wij geen losse stukjes technologie of deeltechnologie leveren, maar dat wij alle componenten leveren, integreren, afstemmen en onderhouden: toegangsoplossingen, digitale lockers, interactive wayfinding, slimme kantoren, ruimte-reservering, intelligente sensors etc. Kortom: vanaf de entree tot en met de boardroom (en terug). Daarbij zijn we in staat deze technologieën te leveren in een OPEX model, zodat onze klanten per direct van de oplossingen gebruik kunnen maken, zonder daarbij op voorhand grote investeringen te hoeven doen.

Meer informatie?

Meer informatie over BIS Smart Buildings? Kijk bij onze Smart Buildings divisie of bel 0180 - 486 777 . Wij staan u graag vrijblijvend te woord.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte