Nieuws

IT en AV worden onze vierde utiliteit, naast gas, water en elektra

14-09-2017 16:04

Talloze organisaties profiteren van de steeds verdergaande mogelijkheden die Audiovisuele & IT oplossingen bieden. De razendsnelle technologische ontwikkelingen zorgen voor een ongekende impuls. BIS en Econocom voegen hier nog een geheel nieuwe dimensie aan toe. De combinatie van beide organisaties biedt afnemers de mogelijkheid om de Audiovisuele & IT oplossingen as-a-service af te nemen. Oftewel, organisaties betalen niet meer voor het bezit, alleen nog maar voor gebruik.

Interview in Installatie & Bouw

Onlangs interviewde Lieke van Zuilekom van het vakblad “Installatie & Bouw” de topmannen van beide organisaties; Yann Toutant als CEO van Econocom Nederland en Jean Pierre Overbeek als CEO van de BIS groep. Het werd een boeiend gesprek waarin onderwerpen als smart buildings, het kantoor als ontmoetingsplek, de steeds belangrijkere rol die AV & IT spelen in het primaire proces van organisaties én de noodzaak van regelmatige technologie-updates de revue passeerden.

IT en AV als vierde utiliteit

Kenmerkend voor de visie die beide CEO’s hebben met betrekking tot de digitale transformatie van organisaties in het algemeen én de rol van AV & IT technologie in het bijzonder was de uitspraak van Yann Toutant: “Juist gebruik van de juiste AV- en IT-middelen wordt de komende jaren onmisbaar om in business te blijven. Naast het creëren van een stimulerende werkomgeving staat een optimale hospitality hierbij centraal.” Volgens Toutant vormen AV en IT anno 2017 zelfs onze ‘vierde utiliteit’, naast gas, water en elektra. “Die wij – net zoals bij onze nutsvoorzieningen – ook in abonnementsvorm aanbieden; met vaste maandbedragen voor een full-service dienstverlening”.

Smart building als maatpak

Jean Pierre Overbeek zoomt in op het fenomeen smart buildings: “In een Smart Building worden alle technologieën en omgevingsfactoren afgestemd op de gebruikers van een gebouw en de activiteiten die er plaatsvinden. Daarbij bieden sensoren, Unified Communication-oplossingen en audiovisuele middelen uitkomst, die dankzij the Internet of Things eenvoudig en remote gemonitord, beheerd en beheerst kunnen worden. Hoe meer data, hoe slimmer en efficiënter het gebouw beheerd kan worden, waarbij processen geoptimaliseerd, fouten verminderd en gebruikservaringen verbeterd worden. En waardoor stap-voor-stap een maatpak voor alle medewerkers en bezoekers ontstaat.”

Het hele interview lezen?

Meer weten? Het volledige interview (in PDF) downloadt u via deze link.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte