Nieuws

Livestream mogelijkheden BIS|Econocom bieden troost bij uitvaarten

02-06-2020 10:49

Eén van de sectoren waar de coronacrisis op een bijzonder pijnlijke manier direct voor de betrokkenen tastbaar wordt, is de uitvaartbranche. De anderhalve meter-norm geldt immers ook voor uitvaarten, waardoor fysiek afscheid nemen van een dierbare vaak niet mogelijk is. Bovendien mogen er maar 30 personen bij een uitvaart aanwezig zijn. Wij werken samen met o.a. de grootste uitvaartorganisatie van Nederland om ook mensen op afstand, zo goed als dat gaat, een waardig (digitaal) afscheid van hun geliefde te bieden.

Versneld de juiste oplossingen

Wanneer nabestaanden een uitvaart organiseren, behoort een video-opname op USB-stick al langere tijd tot de mogelijkheden. Overigens werden ook livestreams eerder al verzorgd, maar dat was erg high-end en meer uitzondering dan regel. Door de coronacrisis is dit in plaats van optioneel, bijna de standaard geworden. De live registraties van afscheidsdiensten zijn alleen al bij één van onze klanten gestegen van één of twee naar wel 200 per week. Aanwezig zijn bij een afscheid is enorm belangrijk. Juist daarom zetten wij nu die stap extra om versneld de juiste oplossingen te realiseren.

Reële troost

Verschillende camera’s ter plaatse registreren de uitvaartdienst. Foto’s en video’s worden via software naadloos in de livestream verwerkt en ook de audio komt kraakhelder de huiskamer in. Er staat veel druk op. De registratie moet in één keer goed gaan en omdat dit gaat over verdriet, gemis, gedenken en afscheid nemen, zijn snelheid en zorgvuldigheid belangrijk. Dankzij onze flexibiliteit, expertise en goede relatie met leveranciers is het mogelijk om uitvaartorganisaties binnen een paar dagen met de juiste apparatuur uit te rusten. Dat wij met technologie iets kunnen doen om het leed van nabestaanden te verzachten, is een schrale maar reële troost.

Standaard verschuift

Door de coronacrisis zien bedrijven en consumenten hoe snel producten en diensten moeten, maar vooral ook kunnen, upgraden en innoveren. De hele situatie dwingt ondernemers creatief te zijn. En die creativiteit blijft hangen, waardoor de standaard verschuift. Bij veel organisaties ontstaat door de huidige situatie een nieuwe vraag of kans; niet alleen in de uitvaartbranche. Ze willen dan vaak snel schakelen en onze expertise en schaalgrootte maken dat mogelijk. Naast de groeiende behoefte aan live-streaming en webcasts, zien we een toenemende vraag naar collaboration en videoconferencing. Mensen ervaren min of meer gedwongen ook van die technologie het gemak en de voordelen.

Ook innoveren met streaming?

Wil jij ook innoveren met live-streaming? Meer informatie over de mogelijkheden en voordelen voor jouw organisatie? Ontdek het op deze webpagina’s.

Maar je kunt ook bellen: 0180 - 486 777 . Of gebruik de contactmogelijkheden rechtsboven.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte