Nieuws

Rijksoverheid project te gast bij webinar Cisco Global (kijk hem hier)

07-12-2020 10:45

De ontwikkelingen in de manier van werken en samenwerken zijn nog nooit zo snel gegaan als in dit jaar. We hebben door de nood gedwongen ontdekt dat we ook heel goed ons werk kunnen doen en kunnen communiceren, zonder dat we op dezelfde plek zitten. Collaboration oplossingen zijn in razendsnel tempo geïmplementeerd zodat iedereen efficiënt thuis kon werken. Dat geldt wereldwijd, maar net zo goed in Nederland.

Global webinar met Nederlandse deelnemers

Bijvoorbeeld bij de Nederlandse overheid. Binnen twee weken zijn meer dan 100.000 Rijksmedewerkers voorzien van de nodige online collaboration software om effectief, productief én veilig vanuit huis hun werk te kunnen doen. Een knap staaltje werk dat ook op het Cisco hoofdkantoor niet onopgemerkt is gebleken. Niet voor niets nodigde Cisco nodigde de programmamanager van de Rijksoverheid en onze CEO uit voor een interview tijdens hun global webinar over de toekomst van werk binnen de overheid.

Omslag in manier van denken bij Rijksoverheid

Tijdens het gesprek kwamen enkele belangrijke ontwikkelingen naar voren. BIS|Econocom CEO, Jean Pierre Overbeek, vertelt over de visie van de Rijksoverheid op remote work, die versneld omsloeg door de pandemie. Waar er voorheen van Rijksmedewerkers werd verwacht op kantoor te werken en cloudopslag “not done” was, moesten de faciliteiten om vanuit huis in de cloud te werken binnen no-time geregeld worden toen de lockdown begon. Nu deze manier van werken zich heeft bewezen zal dit in de toekomst mogelijk blijven. Niet gedwongen, maar voor ieder die wil.

De rol van het kantoor is aan het veranderen

Het afgelopen half jaar hebben we geleerd dat we meer op afstand kunnen, dan we van te voren dachten. Je hoeft niet meer per sé naar kantoor voor één of twee besprekingen met collega’s. Dat kunnen we net zo goed remote. Het kantoor wordt een plek waar we elkaar ontmoeten, bijpraten en de creativiteit stimuleren. Dit hybride kantoor moet flexibel zijn en de technologie moet daarop worden afgestemd. Medewerkers moeten gebruik kunnen maken van faciliteiten die ze ter plaatse nodig hebben, maar ook van faciliteiten om samen te werken met thuiswerkende collega’s.

Wil je het hele interview van Cisco met de Rijksoverheid en BIS|Econocom zien? Vul dan hieronder je gegevens in en ga naar de video.

Is jouw organisatie al klaar voor het hybride kantoor?

Lees hier wat jij nodig hebt om je kantoor hybride te maken. Onze specialisten denken natuurlijk graag met je mee over de transitie naar dit nieuwe kantoor.

Neem contact op via 0180 - 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte