Nieuws

Onze creatives brengen ideeën tot leven met AR & VR

05-12-2022 10:29

Experience staat voor ons op nummer 1! Zowel in de uiteindelijke oplossing als op de weg ernaartoe. Door middel van Augmented Reality en Virtual Reality wordt die experience nog indrukwekkender. Zo zie jij bijvoorbeeld vooraf al hoe jouw nog te realiseren ruimtes eruit komen te zien of hoe specifieke oplossingen tot hun recht komen in jouw omgeving.
Indrukwekkende toepassingen

Onze creatieve afdeling werkt al jaren aan én met AR en VR. Samen met de 3D ontwerpen van onze interieurarchitecten ontstaan er fantastische toepassingen. Denk bijv. aan het levensecht maken van onze interieurontwerpen. Zo wilde HAVEP - waarvoor onze architecten het volledige interieur hebben ontworpen – zijn 400+ medewerkers het nieuwe hoofkantoor al voor de bouw laten beleven. Om dat te realiseren zijn de 3D tekeningen klaargemaakt voor VR en volledig ‘doorloopbaar’ gemaakt. Daarbij zijn van de meest bijzondere/iconische plekken binnen het pand 360 graden renders gemaakt en gecombineerd tot een video die je afpeelt in een VR set. In 60 seconden komt het volledige kantoor tot leven. Een fantastische manier om je medewerkers zo’n grote gebeurtenis intens te laten beleven.

Augmented Reality

Maar wist je dat we ook virtuele objecten kunnen plaatsen in de ‘echte’ wereld? Dit is wat ze noemen AR (Augmented Reality). Zo kun je meubels uit onze VisionLine met je smartphone of tablet in iedere gewenste ruimte “plaatsen” en bekijken. Ideaal om te zien of een bepaald meubel tot zijn recht komt op een specifieke plek. Doordat je met AR niet meer hoeft in te beelden hoe een ruimte eruit komt te zien, is het makkelijker om goede keuzes te maken.
Een mooi voorbeeld is onze VisionWall Freestanding Vilt, een nieuw, modulair meubel dat je volledig naar eigen wens kunt aanpassen. Omdat dit meubel modulair is, hebben wij hem omgevormd tot een interactief AR model, waarin je alle mogelijke opties kunt kiezen. Je ziet dus direct wat wel of niet werkt voor jouw ruimte.

De toekomst van de vergaderruimte?

Maar de mogelijkheden met AR en VR reiken verder. Zo kunnen wij door middel Augmented Reality & Virtual Reality nieuwe dimensies toevoegen aan een videoconference of collaboration ruimte. Aansprekende voorbeelden zijn de mogelijkheid om via AR een persoon in jouw vergaderruimte aanwezig te laten zijn en met VR iedere deelnemer in een virtuele vergaderruimte te plaatsen. Met beide opties kan je op intuïtieve wijze met elkaar collaboreren en fysieke en digitale content delen.
Laat jouw organisatie meegroeien met de meerwaarde van AR & VR

Ben jij klaar om AR & VR te gaan toepassen in jouw organisatie? Of wil je ervaren hoe de Vision Freestanding Vilt of andere meubilair er in jouw ruimte uitziet?

Vul het contactformulier recht in en ervaar het zelf.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte