Referenties

Barco UniSee in Airport Operations Centre Schiphol

Meer dan 3.000 vluchtinformatiedisplays onderhoudt en beheert BIS|Econocom op Amsterdam Airport Schiphol. Maar als dé partner voor oplossingen, innovatieve ideeën én uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van audiovisuele & IT-oplossingen doen wij meer. Veel meer! Vóór en achter de schermen van onze nationale luchthaven realiseerden wij inmiddels meerdere aansprekende oplossingen, waaronder de audiovisuele infrastructuur van het vernieuwde VIP centre, de U-vormige LED videowall van 16 x 2 meter op de D-pier (de Obelisk) én een negental duurzame LED walls bij de vliegtuigopstelplaatsen voor de weergave van CDM-informatie.

Volledig in controle in het Airport Operations Centre

Ook in het onlangs binnen de muren van het World Trade Center op Schiphol gerealiseerde, splinternieuwe Airport Operations Centre (APOC) drukte BIS|Econocom zijn stempel. In het moderne APOC werken partijen in één fysieke ruimte 24/7 met elkaar samen om het luchthavenproces te plannen, te bewaken en te sturen. Dit met de kennis van gisteren en in voorbereiding op de komende dagen.

Detailrijk en overzichtelijk dankzij Barco UniSee

Niets in het state-of-the art Airport Operations Centre is aan het toeval overgelaten. Alles moet kloppen en is er op ingericht om het luchthavenproces goed te sturen. Juist daarom vormt de prachtige Barco UniSee videowall het kloppend hart van het APOC. Op deze hoogwaardige videowall van niet minder dan 10 x 2 digitale LCD displays komen alle informatiestromen samen. De hoge resolutie, het ontbreken van schermranden én de hoge helderheid staan garant voor een overzichtelijke, detailrijke weergave van de informatie, zowel in tekst als in beeld.

Ook Barco UniSee in de Outbreak Rooms

Naast de centrale control room heeft het Airport Operations Centre meerdere Outbreak Rooms. In deze hightech ruimtes wordt door gespecialiseerde teams ingezoomd op deelprocessen of op een deel van de informatie waar extra aandacht aan moet worden besteed. Dat kan een alledaagse, routinematige controle zijn, maar dat kan evengoed nodig zijn tijdens een crisis of calamiteit.. Geen wonder dus dat ook in de Outbreak Rooms is gekozen voor de kracht en kwaliteit van Barco UniSee.

All-in-one visualisatieconcept voor veeleisende toepassingen

Voor iedere ruimte in Schiphols Airport Operating Centre is door BIS|Econocom gekozen voor Barco UniSee. En dat is niet toevallig. Barco UniSee is veel meer dan alleen een hoogwaardige videowall. Het is een all-in-one visualisatieconcept voor veeleisende toepassingen. Ieder randloze display (zonder bezel) heeft een full-HD resolutie, een helderheid van 800 cd/m2, een backlight dat 100.000 uur licht geeft en geschikt is voor 24/7 toepassingen én automatische en real-time kalibratie. Daarnaast zorgt het speciaal ontworpen UniSee Connect montagesysteem ervoor dat ieder scherm eenvoudig uit de videowall “losgehaald” kan worden. Ideaal voor service en onderhoud tegen lage kosten.

Gunstig voor de gebruiker, geweldig voor het milieu

De hoogwaardige eigenschappen, kwaliteitsvolle componenten, de extreem lange levensduur, het grote servicegemak en het relatief lage energiegebruik zijn geweldig nieuws voor de gebruiker. Maar niet alleen de gebruikers zijn hier winnaar, ook het milieu profiteert dankzij deze hoogwaardige eigenschappen van de keuze voor Barco UniSee. Met de Barco UniSee is Schiphol weer een stapje dichter bij de ambitie van een afvalvrije luchthaven in 2030.

Profiteren zonder investeren; Display-as-a-Service

Bijzonder detail van de samenwerking tussen Schiphol en BIS|Econocom is dat de gerealiseerde oplossingen het eigendom blijven van BIS|Econocom, en dat Schiphol alleen betaalt voor het gebruik. De aanschaf, installatie, onderhoud, reparatie en het beheer van alle audiovisuele oplossingen op de luchthaven zijn voor rekening van BIS|Econocom. Dat noemen wij Display-as-a-Service.

Wil jij ook jouw control room of andere videowall-ambities realiseren? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag. Met Barco UniSee en AV-as-a-Service haal je betaalbare topkwaliteit in huis.

Bel 0180 - 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte