Coronavirus benadrukt waarde van collaboration faciliteiten

Coronavirus benadrukt waarde van collaboration faciliteiten

09-03-2020 Geschreven door Annemiek Smouter

Het coronavirus domineert al weken de krantenkoppen en drukt inmiddels een stevig stempel op onze wereldeconomie. Als gevolg van de onzekerheid daalde de Dow Jones Index op 27 februari jl. bijna 1.200 punten; de hoogste puntdaling op één dag in de geschiedenis. Fabrieken sluiten, zakenreizen worden aan banden gelegd en evenementen en conferenties worden geannuleerd uit angst voor escalatie en een pandemie. Sommige bedrijven, zoals Twitter, dringen erop aan of eisen zelfs dat werknemers vanuit huis werken.

Minimaliseren negatieve impact

Het lijkt makkelijk om mee te liften op de Corona-onzekerheid, maar – eerlijk is eerlijk – de vraag dringt zich wel op… Hoe ga jij om met noodsituaties en hoe minimaliseer jij de negatieve impact op je organisatie? Of het nu een virus, natuurramp of een andere verstorende gebeurtenis is… Is jouw organisatie ingericht om door te kunnen gaan, ook als collega’s niet fysiek bij elkaar kunnen zijn?

Van aantrekkelijk naar noodzakelijk

Wij geloven in de kracht van collaboration. En wij niet alleen; kijk alleen maar naar het aandeel van Zoom, ontwikkelaar van software voor videoconferenties. Het aandeel wist op de dalende beurzen indrukwekkende cijfers neer te zetten, met een stijging van $70 eind januari naar maar liefst $130 in de eerste week van maart. Een stijging die vooral wordt toegewezen aan het feit dat videoconferenties niet alleen aantrekkelijk maar ook noodzakelijk zijn geworden voor de professionele industrie.

Ononderbroken samenwerking

Om als organisatie te blijven functioneren, zelfs als kantoren zijn gesloten, hebben werknemers betrouwbare collaboration tools nodig. Oplossing zoals Microsoft Teams of Cisco Webex Teams zorgen dat medewerkers in contact blijven en moeiteloos kunnen samenwerken, ongeacht de afstand of tijdzone. Van het gezamenlijk bewerken van documenten tot videomeetings... dit soort veelzijdige software biedt het complete pakket om samenwerking te waarborgen. Mooie aanvulling is dat deze toepassingen ook eenvoudig met de fysieke meeting ruimtes kunnen worden gekoppeld, zodat ook in en tussen groepen kan worden samengewerkt. De ervaring is op iedere locatie en type device hetzelfde. Talent blijft benut en de impact van externe factoren op de organisatie wordt geminimaliseerd.

Niet beperken tot rampenplan

Digitale collaboration tools op de werkplek moeten niet alleen deel uitmaken van een rampenplan. Dit is dé manier waarop succesvolle organisaties vandaag de dag werken en één van de belangrijkste redenen waarom bedrijven zo gemakkelijk (internationaal) kunnen uitbreiden en het talent aantrekken dat hun succes drijft.

Hoewel we allemaal hopen dat noodsituaties nooit invloed hebben op onze werkomgeving, bewijzen situaties zoals het coronavirus de waarde van collaboration. Een organisatie die de juiste tools in huis heeft stelt medewerkers in staat te allen tijde ideeën te delen en waarde te blijven creëren die leidt tot groei.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van collaboration voor jouw organisatie? Download ons whitepaper Collaboration.

Gratis advies op maat

Direct gratis en persoonlijk advies hoe jij collaboration kunt inzetten? Laat het ons weten via één van de contactmogelijkheden!


Whitepaper collaboration
Annemiek Smouter

Written by Annemiek Smouter

Marketing Communication Specialist

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte