Het einde van het plug & pray tijdperk

Het einde van het plug & pray tijdperk

18-06-2018 Geschreven door Erwin Hout

Stel je voor, je hebt een state-of-the-art presentatie voorbereid waarmee je je klanten moet overtuigen. Op het moment suprême weigert de techniek echter dienst. Weg geloofwaardigheid en weg professionele indruk… Dit schrikbeeld zult u waarschijnlijk ook herkennen.

BIS liet onlangs een benchmarkonderzoek uitvoeren onder Nederlandse organisaties uit uiteenlopende sectoren, om de pijnpunten en trends op het snijvlak van IT en AV bloot te leggen. Maar liefst 36% van de respondenten noemde disfunctionerende systemen als reden voor het te laat beginnen van een vergadering. Hetzelfde percentage ziet in de praktijk vergaderingen te laat starten doordat het niet lukt om laptops of tablets aan te sluiten.

Het toepassen van audiovisuele middelen wérkt

Wanneer ruimtes om te vergaderen wel ingericht zijn met de juiste audiovisuele technologie, zijn de voordelen groot, zo blijkt uit de reacties. 88 procent van de respondenten geeft aan dat de informatieoverdracht door de audiovisuele inrichting van vergaderruimtes ook daadwerkelijk (sterk) verbetert. Kortom, die investering heeft kennelijk geloond. Dat blijkt eens te meer uit andere antwoorden. Zo vindt 81 procent van alle organisaties dat de samenwerking binnen en tussen teams is verbeterd dankzij audiovisuele oplossingen.

Videoconferencing positief beoordeeld

Overigens worden ook kwalitatieve videoconference oplossingen als waardevol beschouwd. Zij die videoconferencing al toepassen, zijn erg enthousiast: 81 procent merkt dat de kosten voor reizen en verblijven zijn gedaald, 77 procent oordeelt dat de kennisdeling in de organisatie is verbeterd en 74 procent ziet een verbeterd contact met (internationale) relaties.

Zakelijke professionaliteit staat of valt met plug & play

Plug & pray moet nu echt plug & play worden. Er is geen tweede kans meer om het goed te krijgen: het moet gewoon werken. Hoewel een flink deel van de deelnemers aan het onderzoek technische problemen ervaart, zijn er even goede als simpele oplossingen voorhanden. Vergaderstress en frustratie door falende systemen is namelijk prima te voorkomen. Draadloze infrastructuur is een van de meest innovatieve oplossingen. Draadloos presenteren bespaart in de eerste plaats tijd: er valt immers weinig meer te pluggen, op elkaar af te stemmen, te koppelen et cetera. Uw vergaderingen beginnen altijd goed en op tijd.

Erwin Hout

Written by Erwin Hout

Marketing Director

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte