Verhoog interactie op de werkplek met digital signage: 6 tips

Verhoog interactie op de werkplek met digital signage: 6 tips

03-04-2024 Geschreven door Annemiek Smouter

Naast het verspreiden van informatie is het stimuleren van interactie een essentieel onderdeel van effectieve communicatie. Ook in een hybride organisatie is het mogelijk om interactie te bevorderen door gebruik te maken van digital signage in combinatie met andere communicatiekanalen. Dit stelt organisaties in staat om werknemers zowel intern als extern te betrekken.

Gebruik deze tips om de interactie door middel van digital signage te verhogen:

1. QR-codes en links

Plaats QR-codes op de digitale schermen die werknemers kunnen scannen met hun smartphones om direct toegang te krijgen tot externe inhoud, zoals productpagina's, enquêtes of aanvullende informatie. Door deze directe link kunnen werknemers gemakkelijk deelnemen en betrokken raken bij communicatie-initiatieven.

2. Social media-interactie

Moedig werknemers aan om via social media-platforms deel te nemen aan campagnes, wedstrijden of discussies. Toon social media feeds op de digitale schermen en vraag om reacties, likes of shares te geven. Dit bevordert betrokkenheid en stimuleert een bredere interactie.

3. Live chats of commentaar

Faciliteer live chats of commentaarsecties op de digitale schermen waar werknemers vragen kunnen stellen, feedback kunnen geven of discussies kunnen voeren. Door werknemers in staat te stellen direct te reageren, ontstaat er een interactieve dialoog die de betrokkenheid vergroot.

4. Polls en enquêtes

Gebruik de digitale schermen om werknemers te betrekken bij polls en enquêtes over actuele onderwerpen, zoals nieuwe productfuncties, merkperceptie of markttrends. Door werknemers een stem te geven, kunnen organisaties waardevolle inzichten verzamelen en de betrokkenheid vergroten.

5. Wedstrijden en beloningen

Organiseer interactieve wedstrijden of spelletjes op de digitale schermen waar werknemers kunnen deelnemen en kans maken op externe beloningen, zoals kortingen, vouchers of merchandise. Dit stimuleert actieve participatie en vergroot de betrokkenheid.

6. Webinars en virtuele evenementen

Promoot webinars, virtuele evenementen of conferenties op de schermen en moedig aan om deel te nemen en interactie te hebben met sprekers en deelnemers. Dit biedt werknemers de mogelijkheid om kennis op te doen, vragen te stellen en in contact te komen met hun klanten en ander zakenrelaties.

Door het toepassen van deze tips kun je een brug slaan tussen je organisatie en je werknemers, zowel intern als extern. Het gebruik van QR-codes, social media-interactie, live chats, polls, wedstrijden, en webinars op digitale schermen opent de deur naar meer interactie en betrokkenheid. Blijf innoveren en experimenteren met deze mogelijkheden om de communicatie binnen je organisatie naar een nieuw niveau te tillen.

Gratis whitepaper Digital Signage in het hybride kantoor

Nog veel meer lezen over Digital Signage in je hybride kantoor? Download gratis ons whitepaper.

Annemiek Smouter

Written by Annemiek Smouter

Marketing Communication Specialist

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte