5 redenen waarom draadloos presenteren hét antwoord is op BYOD

5 redenen waarom draadloos presenteren hét antwoord is op BYOD

02-06-2020 Geschreven door Jeroen Osnabrug

Bring Your Own Device (BYOD) is een prachtige technologische verworvenheid. Alle medewerkers wonen een presentatie of vergadering bij met hun eigen apparaat. Of dat nu een laptop, tablet, notebook of smartphone is… ze kennen hun apparaat vanbinnen en vanbuiten. Opstarten en het snel vinden van de benodigde documenten of applicaties is daardoor een fluitje van een cent. En jouw organisatie bespaart ook nog eens op de aanschafkosten van dergelijke devices.

Toch zijn er ook nadelen aan de manier waarop BYOD vaak in de praktijk wordt gebracht. Je herkent het wel, je wilt een presentatie vanaf je tablet op het LCD scherm laten zien. Eerst zoek je je een ongeluk naar de juiste kabels en tot overmaat van ramp start de presentatie wel, maar het filmpje dat je ook wilt tonen niét. Om een lang verhaal kort te maken, stress tijdens presentaties en vergaderingen is een veelvoorkomend fenomeen.

Veel stress en weinig productiviteit

Uit een onderzoek van Barco onder 1.000 kantoormedewerkers blijkt dat maar liefst 87% aan technologie gerelateerde stress bij vergaderingen ervaart. En zo’n 58% krijgt daadwerkelijk wel eens te maken met problemen rond het delen van inhoud. Eén conclusie beklijft na het lezen van het Barco onderzoek: BYOD is reuzehandig, maar leidt in de praktijk tot veel stress en verminderde productiviteit. Een beetje over deze conclusie doorredenerend zou je ook kunnen zeggen dat BYOD uiteindelijk de omzetcijfers geen goed doet.

Draadloos presenteren als oplossing, wat zijn de voordelen?

De oplossing is niet heel ingewikkeld: weg met alle snoeren, usb-sticks, incompatibiliteit, en welkom draadloos presenteren en vergaderen! Als je van plan bent te investeren in technologie, denk dan dus meteen aan draadloos.

Draadloos presenteren heeft tal van voordelen, die we graag voor je op een rijtje zetten:

  1. Geen gedoe met kabels. Draadloos betekent een eind aan het kruipen onder tafels om kabels aan te sluiten of het eindeloos zoeken naar de (juiste) kabel. Daarnaast is er in een kabelvrije omgeving veel minder kans op struikelgevaar en stofophoping.
  2. Geen problemen met compatibiliteit. Windows, MacOS, ChromeOS, iOS, Android: er zijn allerlei besturingssystemen die onderling lang niet altijd compatibel zijn. Het is dus maar de vraag of de pc die op de beelddrager is aangesloten, het door de presentator gebruikte systeem ondersteunt en of de usb-stick gelezen kan worden. Deze problemen zijn verleden tijd met draadloos presenteren.
  3. Meer interactiviteit. Als vanaf elk device content kan worden gedeeld, kunnen deelnemers ook gemakkelijker hun eigen inbreng toevoegen. Deze verschijnt letterlijk met een klik op het scherm. Dit vergroot de interactiviteit, de betrokkenheid en de effectiviteit.
  4. Lagere kosten. Upgrades aan de IT-infrastructuur kunnen ingrijpend zijn. Als één onderdeel vervangen wordt, kan dat gevolgen hebben voor andere in het netwerk geïntegreerde apparatuur. Overstappen op draadloos presenteren vereist daarentegen vrijwel geen investering, hooguit is er een extra router nodig.
  5. Minder belasting voor de IT-afdeling. Draadloos presenteren betekent minder hardware, minder kabels, minder instellingen – en dus houdt de IT-afdeling tijd over voor andere werkzaamheden.

Het mag duidelijk zijn, met een oplossing voor draadloos presenteren in je vergaderruimtes zorg je voor minder stress onder je medewerkers en productievere vergaderingen en presentaties.

Nog veel meer informatie in onze whitepaper

Wil je meer weten over Bring Your Own Device en draadloos presenteren? Of heb je hulp bij het kiezen van de juiste oplossing? Wil je weten wat de term BYOM inhoudt?

Download onze whitepaper over de kracht van draadloos.

Whitepaper draadloos presenteren
Jeroen Osnabrug

Written by Jeroen Osnabrug

Solution Architect

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte