6 redenen om te kiezen voor collaboration

6 redenen om te kiezen voor collaboration

21-01-2020 Geschreven door Jeroen OsnabrugDe kern van iedere zakelijke bijeenkomst is samenwerken. Snelheid en interactiviteit zijn daarbij ingrediënten die niet meer mogen ontbreken. Dankzij collaboration oplossingen wordt het delen, bewerken en bespreken van documenten realtime mogelijk. In deze blog geven wij je zes redenen om ook te kiezen voor collaboration.

Wat is collaboration precies?

Collaboration is een vorm van samenwerken waarin de deelnemers elkaar zien en één-op-één of in groepen werken aan hetzelfde document, tekenen aan dezelfde constructie en deelnemen aan dezelfde vergadering; ongeacht locatie, tijdzone en/of device. Of de betrokkenen nu naast elkaar zitten in dezelfde ruimte of verspreid zijn over de hele wereld. Of ze nu werken op een laptop, een tablet of een smartphone. Bekabeld of draadloos. Het maakt niet uit.

1. Meer productiviteit, minder kosten

Je boort talent binnen je organisatie eenvoudiger aan en brengt alle knappe koppen samen, zonder dat ze daarvoor in de file hoeven te staan en/of naar het buitenland hoeven te reizen. De snelheid waarmee je projecten worden afgehandeld neemt toe. Kosten voor reizen, hotelovernachtingen en vergaderlocaties nemen af.

2. Platformonafhankelijk

Er zijn steeds meer collaboration oplossingen waarmee je ieder type informatie kan delen, onafhankelijk van het device en de communicatievorm. Enkele grote aanbieders, zoals Microsoft, Cisco en StarLeaf, bieden de optimale Collaboration beleving. Of je een vaste videoconference installatie hebt of liever via Microsoft Teams werkt. Iedereen kan met iedereen samenwerken.

3. Optimaal leren

Samenwerken is een continu leerproces. Ga maar na: als je zelf niet verder komt, kan een fris gezichtspunt je weer een flinke zet geven. Door samen te werken, treed je buiten je comfortzone en daarmee rek je de grenzen van je potentieel op. En dat leidt tot innovatie!

4. Betere work/life balance

Je medewerkers ontmoeten hun collega’s – waar ter wereld deze zich ook bevinden – gewoon op hun eigen kantoor of zelfs in hun eigen woonkamer. Ze hoeven er de deur niet meer voor uit. Dat betekent voor hen én meer doen op een dag én toch gewoon om half zes naar huis. De balans tussen werk en privé verbetert. Je medewerkers zijn tevreden.

5. Versterk je imago

Als je collaboration technologie integreert in je organisatie dan omarm je de meest innovatieve manier van samenwerken. Je profileert je organisatie daarmee als innovatief en vooruitstrevend. Dat heeft een positieve invloed op je imago richting klanten, en richting je (toekomstig) personeel.

6. Milieu als grote winnaar

Collaboration is goed voor mens én milieu. Minder vliegreizen, afnemende filedruk, minder hotelovernachtingen etc., we hoeven niet uit te leggen wat dat betekent voor het verbruik van energie en fossiele brandstoffen én voor de CO2-uitstoot en de footprint van je organisatie.

Hoe nu verder? Lees het in onze whitepaper

Na het lezen van zoveel voordelen bestaat de mogelijkheid dat je enthousiast geworden bent over collaboration. En dat je graag meer wil weten? Bijvoorbeeld over de inrichting van de ideale collaboration ruimte? Of over welke tools je het beste kunt aanschaffen? Het antwoord op deze en andere vragen lees je in onze whitepaper.


Whitepaper collaboration
Jeroen Osnabrug

Written by Jeroen Osnabrug

Solution Architect

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte