De (on)mogelijkheden van een creatieve ledwall

De (on)mogelijkheden van een creatieve ledwall

29-06-2020 Geschreven door Ard-Jan Visser

Wil jij een wow gevoel oproepen bij jouw publiek? Je organisatie krachtig positioneren? Een verpletterende indruk maken? Met een creatieve ledwall creëer je de beleving die nodig is. Succes gegarandeerd!

Bijzondere vormen en afmetingen zorgen voor dynamiek

Video ledwalls zijn niet alleen goedkoper geworden maar ook in iedere gewenste vorm, afmeting en ronding verkrijgbaar. Daarmee is de weg vrij gemaakt om groots en meeslepend te communiceren. De enige grenzen bij het creëren van een inspirerende ledwall oplossing zijn de grenzen van de fantasie.

Fantasie als enige beperking

Omdat ieder formaat en elke denkbare vorm mogelijk is, is een creatieve ledwall perfect af te stemmen op de locatie en de soort content, die je wilt laten zien. Wat denk je van een reeks schermen die meelopen met de vorm van een roltrap? LED op de grond als eyecatcher? Storytelling in een interactieve 360 graden video omgeving? Een dak met ’s avonds een sterrenhemel en ‘s ochtends een zonsopkomst? Een etalage waarbij een digitale paspop een stukje met je meewandelt. Je ziet… de mogelijkheden zijn (haast) oneindig.

Dynamische schermen vragen om dynamische content

Voor de snelle denkers onder ons... Inderdaad op een creatieve ledwall kun je in de meeste gevallen geen standaard content laten zien. Zo zal bijvoorbeeld een video met een 16:9 beeldverhouding grotendeels wegvallen op een trapvormige videowall. Maar je moet je tegelijkertijd afvragen of je dat wel wilt. Je gaat immers voor het imponeren van je publiek, voor het complete wow effect. Alleen met content dat gemaakt is voor die specifieke plek en publiek ga je dat bereiken.

Houd er daarom met je budget rekening mee dat er waarschijnlijk ook maatwerk content gemaakt moet worden. Is je budget niet toereikend dan is het wellicht verstandiger om voor een meer standaard format ledwall te kiezen. Een goede system integrator zal niet alleen meedenken in de aanschaf van de hardware maar ook naar de beoogde doelstellingen en welke grafische mogelijkheden er zijn. Er zijn zelfs aanbieders die de content kunnen maken en inplannen.

Wow gevoel voor een vast bedrag per maand

Een creatieve ledwall is hoe dan ook een hele investering. Steeds meer organisaties kiezen er daarom voor om een led wall op abbonnementsbasis te nemen. Voor een vast bedrag per maand wordt alles geregeld. Van de hardware, software en (maatwerk) content tot het verzorgen de installatie en het onderhoud. Alle apparatuur blijft eigendom van de leverancier en waardoor je als afnemer geen grote investering hoeft te doen, geen risico loopt én niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Meer lezen over led videowalls? Download de gratis whitepaper.


Ontvang whitepaper outdoor LED
Ard-Jan Visser

Written by Ard-Jan Visser

Solution Architect

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte