Digital Signage: 5 belangrijke voordelen voor hybride kantoren

Digital Signage: 5 belangrijke voordelen voor hybride kantoren

11-12-2023 Geschreven door Kayleigh de Visch Eybergen

Hybride werken is de norm geworden. Werknemers werken afwisselend op kantoor en thuis. Dit maakt het voor bedrijven steeds belangrijker om effectief te communiceren met alle werknemers, ongeacht hun locatie.

Digital signage is een krachtig hulpmiddel dat organisaties kan helpen om de interne communicatie te verbeteren in een hybride kantooromgeving. In deze blog bespreken we de vijf belangrijkste voordelen van digital signage in een hybride kantoor.

1. Real-time informatieverspreiding

Digital signage maakt het mogelijk om informatie realtime te delen. Belangrijke updates en aankondigingen kunnen direct op schermen worden weergegeven. Maar dezelfde berichten kunnen met een druk op de knop gepusht worden naar het bureaublad van de werknemers. Zodra een medewerker zijn pc opstart of wanneer deze in slaapstand gaat, ziet hij of zij automatisch de content. Hierdoor blijven zowel fysiek aanwezige als remote werkende werknemers op de hoogte.

2. Betere betrokkenheid van werknemers

Digital signage biedt mogelijkheden voor interactieve en gepersonaliseerde content, waardoor werknemers zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Ze kunnen bijvoorbeeld reageren op enquetes, polls of interne evenementen via de schermen.

3. Verhoogde productiviteit door visualisatie

Met digital signage kunnen bedrijven belangrijke informatie, zoals kpi's, doelen en projectupdates, visueel presenteren. Dit kan de productiviteit van werknemers verhogen door hen te helpen de bedrijfsdoelstellingen beter te begrijpen en zich op hun taken te concentreren.

4. Consistente merkbeleving

Digital signage biedt de mogelijkheid om een consistente merkbeleving te creeren door het gebruik van visuele elementen, kleurenschema's en bedrijfslogo's. Dit helpt bij het versterken van de bedrijfscultuur en het creeren van een gevoel van verbondenheid onder werknemers. Naar externe stakeholders is het een sterke vorm van branding.

5. Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Digital signage stelt bedrijven in staat om inhoud snel aan te passen aan veranderende behoeften. Het is mogelijk om specifieke informatie weer te geven op verschillende tijdstippen van de dag of op basis van de locatie van de werknemers. Ook is het mogelijk groepen aan te maken voor heel doelgerichte communicatie. Stuur bijvoorbeeld alle sales medewerkers automatisch de meest recente omzetgegevens terwijl je de helpdesk informeert over de openstaande support aanvragen. Het kost de beheerder van het digital signage systeem geen extra tijd of moeite. Alle informatie wordt automatisch actueel gehouden.

Versterk je merk en de verbinding met medewerkers

Het implementeren van digital signage in een hybride kantooromgeving opent de deur naar een efficientere en effectievere manier van communiceren en werken. Het is een krachtig hulpmiddel om de verbinding met medewerkers te versterken en tegelijkertijd je merk naar nieuwe hoogten te tillen. Met deze voordelen in het achterhoofd, staat de toekomst van de moderne werkplek ongetwijfeld in het teken van digital signage.

Meer weten over digital signage in een hybride kantoor? Download gratis ons whitepaper Whitepaper digital signage in het hybride kantoor


Kayleigh de Visch Eybergen

Written by Kayleigh de Visch Eybergen

Marketing Communication Specialist

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte