6 toekomstgerichte trends in digital signage in Hybride Kantoren

6 toekomstgerichte trends in digital signage in Hybride Kantoren

08-01-2024 Geschreven door Kayleigh de Visch Eybergen

Digital signage is een krachtige tool die organisaties kan helpen om hun interne communicatie te verbeteren en de werkervaring van medewerkers te verbeteren. In de afgelopen jaren heeft digital signage een enorme ontwikkeling doorgemaakt, en deze trend zal zich naar verwachting in de toekomst voortzetten.

Waarom is digital signage belangrijk in hybride kantoren?

In hybride kantoren zijn medewerkers verspreid over verschillende locaties. Dit maakt het voor organisaties moeilijk om iedereen op de hoogte te houden van belangrijke informatie en updates. Digital signage kan een oplossing bieden voor dit probleem. Digitale schermen kunnen worden gebruikt om informatie en berichten weer te geven op een manier die zowel visueel aantrekkelijk als informatief is.

De toekomst van digital signage in hybride kantoren

We bespreken in deze blog enkele toekomstige ontwikkelingen en trends die naar verwachting een impact zullen hebben op digital signage in hybride kantooromgevingen:

1. Interactieve en gepersonaliseerde ervaringen

In de toekomst zullen digital signage-oplossingen zich verder ontwikkelen om interactieve en gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Met behulp van geavanceerde sensoren, camera's en gegevensanalyse kunnen digitale schermen reageren op de aanwezigheid en voorkeuren van individuele werknemers. Dit stelt organisaties in staat om relevante en op maat gemaakte inhoud weer te geven, waardoor de betrokkenheid en impact van de communicatie wordt vergroot.

2. Geïntegreerde communicatieplatforms

Om de communicatie naadloos te stroomlijnen, zullen organisaties steeds vaker gebruikmaken van geïntegreerde communicatieplatforms. Deze platforms combineren digital signage met andere communicatiemiddelen, zoals videoconferentiesystemen, instant messaging en e-mail. Werknemers kunnen zo via verschillende kanalen toegang krijgen tot relevante informatie en berichten ontvangen op het moment dat het voor hen het meest relevant is.

3. AI en geautomatiseerde inhoud

Artificial Intelligence (AI) zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van digital signage. AI-technologieën kunnen worden gebruikt om inhoud automatisch te genereren, aan te passen en te optimaliseren op basis van gegevensanalyse en gebruikersgedrag. Dit maakt het mogelijk om real-time aanpassingen te doen en de effectiviteit van de communicatie te verbeteren.

4. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)

AR- en VR-technologieën zullen de mogelijkheden van digital signage in hybride kantoren vergroten. Met behulp van AR kunnen werknemers bijvoorbeeld relevante informatie en instructies op hun smartphones ontvangen wanneer ze fysieke objecten of locaties scannen. VR kan worden gebruikt om boeiende en meeslepende ervaringen te creëren voor training, virtuele rondleidingen of samenwerking op afstand.

5. Gegevensgestuurde optimalisatie

Het gebruik van gegevens voor optimalisatie en continue verbetering zal steeds prominenter worden. Door gegevens te analyseren, kunnen organisaties inzicht krijgen in de effectiviteit van de communicatie, de betrokkenheid van werknemers meten en contentaanpassingen doorvoeren op basis van de verzamelde inzichten.

6. Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Duurzaamheid en energie-efficiëntie zullen steeds belangrijker worden. Waarbij organisaties zullen streven naar energiezuinige schermen, het gebruik van milieuvriendelijke materialen en efficiënt beheer van de content om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De evolutie van digital signage in hybride kantoren

Als organisaties zich blijven aanpassen aan de veranderende werkomgeving, biedt digital signage een veelbelovende manier om de interne communicatie te versterken en de werkervaring van medewerkers te verbeteren. Deze opkomende ontwikkelingen brengen ongetwijfeld nieuwe en innovatieve mogelijkheden met zich mee om de hybride kantooromgevingen van de toekomst verder te optimaliseren. Blijf dus op de hoogte en blijf de evolutie van digital signage in hybride kantoren nauwlettend volgen.

Gratis whitepaper Digital Signage in het hybride kantoor

Nog veel meer lezen over Digital Signage in je hybride kantoor? Download gratis ons whitepaper Whitepaper digital signage in het hybride kantoor


Kayleigh de Visch Eybergen

Written by Kayleigh de Visch Eybergen

Marketing Communication Specialist

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte