Ontruimingsinstallaties

Ontruimingsinstallaties

Uw kantoorgebouw is onder meer bedoeld om medewerkers, leveranciers en andere bezoekers te ontvangen en een inspirerende plek te bieden om elkaar te ontmoeten, (samen) te werken en informatie en ideeën uit te wisselen. Natuurlijk heeft u bij de bouw en/of inrichting van het gebouw veel aandacht besteed aan veiligheid.

Ontruimingsinstallaties

Ondanks dat u alles heeft gedaan om en veilige omgeving te realiseren, kan het toch misgaan. Een brand, wateroverlast, blikseminslag, dreiging… er zijn tal van redenen te bedenken waarom een gebouw ontruimd moet worden. In die situaties is het ontzettend fijn om een goed werkende en betrouwbare ontruimingsinstallatie te hebben. Onze specialisten adviseren u over de optimale inrichting van uw ontruimingssysteem zodat u een nog veiliger omgeving creëert voor iedereen die zich in uw pand bevindt.

Juiste mix van elementen

Een goede ontruimingsinstallatie bestaat uit meerdere elementen, die perfect op elkaar zijn afgestemd en optimaal samenwerken. BIS|Econocom is uw partner voor CE-gecertificeerde type-A installaties (met spraak) en type-B installaties (zonder spraak). Welk systeem in uw situatie het beste is, hang af van meerdere factoren. In ieder geval kiest u met BIS|Econocom voor een ontruimingssysteem dat bestaat uit betrouwbare audio, een krachtige slow whoop en gecertificeerde installatie. De type-A variant biedt als extra voordeel dat mensen ook via spraak (evt. in meerdere talen) instructies krijgen om het pand te verlaten.

Koppeling met uw narrowcasting systeem

Een extra mogelijkheid die BIS|Econocom u biedt, is om uw systeem voor ontruiming te koppelen aan uw narrowcasting platform. Dankzij deze koppeling kunt u de informatieschermen die in op meerdere locaties in uw gebouw zijn geïntegreerd gebruiken om extra informatie te verstrekken over calamiteit en vluchtroutes. U koppelt een sterk visueel element aan uw ontruimingsinstallatie.

Onderhoud en service

Het goed functioneren van apparatuur is altijd belangrijk. Daarom biedt BIS|Econocom tal van slimme services aan om de werking van uw apparatuur te optimaliseren. In het geval van een ontruimingsinstallatie is dit zo mogelijk nóg belangrijker. Deze apparatuur moet altijd functioneren. Met het oog daarop voert BIS|Econocom zijn preventief en correctief onderhoud op ontruimingsinstallaties uit volgens de daarvoor geldende NEN-normering.

Ook extra veiligheid met een ontruimingsinstallatie

Wilt u meer weten? Samen met een expert nagaan hoe u uw gebouw nog veiliger maakt met een ontruimingsinstallatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Bel BIS|Econocom: 0180 - 486 777 of gebruik het contactblok rechts.

Ga terug naar Smart Buildings.

Gratis advies over Ontruimingsinstallaties? Vraag het een expert:

Kevin Hersbach

Kevin Hersbach is Consultant bij BIS|Econocom, hij beantwoordt graag je vragen.

0180 - 486 777 e-mail chat

Branche

Zakelijke markt
Zakelijke markt

Professionele audiovisuele oplossingen voor zakelijke en institutionele markten

lees meer
Onderwijs
Onderwijs

Meer dan de leverancier van uw digitale schoolbord

lees meer
Defensie & Beveiliging
Defensie & Beveiliging

Optimale Interactie. Vergroot uw efficiency en slagkracht

lees meer
meer branches