Praktijkcase

Room Management in de praktijk

Wij overtuigen u graag van het nut van Room Management (ruimtereservering) met voorbeelden en concrete voordelen uit de praktijk. Uiteindelijk wilt u als lezer immers concrete handvatten om te kunnen beoordelen of een Room Management systeem ook in uw situatie toepasbaar is en voordelen biedt. Om het voor u zo concreet mogelijk te maken, presenteren wij hier graag een bestaande user case.

Wij mochten een Room Management systeem leveren bij een grote, zakelijke dienstverlener en legden de facilitair manager de volgende vragen voor:

Kunt u een beschrijving geven van de bedrijfscultuur (welk type vergadercultuur)?
Onze interne organisatie wordt gekenmerkt door een informele sfeer. Omdat iedereen gemakkelijk aanspreekbaar is, wordt vaak ad hoc overleg gevoerd. Het aanbod van maatwerk aan de klant en de markt waarin geopereerd wordt, maken bovendien dat er snel gehandeld moet worden en dat zaken direct opgepakt worden.

Kortom: binnen de organisatie is ad hoc afstemming tussen medewerkers een noodzaak. Van ouds-her waren we gewend dit te doen aan het bureau van een medewerker of daar vlakbij in de buurt, wat regelmatig storend was voor andere medewerkers. De stap naar het maken van een reservering van een ruimte werd vrijwel alleen gedaan in geval van gepland overleg; en werd zelfs dan nog vaak vergeten.

Ga terug naar de Room Management overzichtspagina of neem contact op via mail of chat.

Gratis advies over Praktijkcase? Vraag het een expert:

Kevin Hersbach

Kevin Hersbach is Consultant bij BIS|Econocom, hij beantwoordt graag je vragen.

0180 - 486 777 e-mail chat

Branche

Zakelijke markt
Zakelijke markt

Professionele audiovisuele oplossingen voor zakelijke en institutionele markten

lees meer
Onderwijs
Onderwijs

Meer dan de leverancier van uw digitale schoolbord

lees meer
Defensie & Beveiliging
Defensie & Beveiliging

Optimale Interactie. Vergroot uw efficiency en slagkracht

lees meer
meer branches